Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Της στιγμής...



Και γιατί πρέπει κάθε φορά να απολογούμαι για τις επιλογές που κάνω?? Γιατί πρέπει να εξηγώ σε όλους γιατί το έκανα?? Και γιατί πρέπει να είναι ευχαριστημένοι οι άλλοι για να είναι σωστό αυτό που έκανα?? Το ότι εγώ είμαι χαρούμενη δεν μετράει? Ρώτησε κανείς τι θέλω εγώ? Ρώτησε κανείς πόσοι άνθρωποι μετάνιωσαν που δεν έκαναν ό,τι ήθελαν, όταν ήταν πια αργά? Κι αν κάνω λάθος, θα είναι δικό μου.. Και θα το αγαπώ.. Γιατί κουράστηκα πολύ για να το κάνω.. Κι αν μη τι άλλο, έχω εμπιστοσύνη στην κρίση μου.. Κι ας μην της αξίζει..Αξίζει σε μένα.. Και στη ζωή που θέλω να ζήσω..Κανείς δεν έγινε ευτυχισμένος επειδή έκανε ασφαλείς επιλογές. Πληγώνεσαι περισσότερο από το ίδιο το λάθος, ή από το ότι δεν έκανες αυτό που πραγματικά σου φώναζε η καρδιά σου? Να κάνεις αυτό που θέλεις και να είσαι περήφανος, όχι γι' αυτό που έκανες, αλλά επειδή τόλμησες να το κάνεις. Δεν με νοιάζει αν απογοητεύσω τους άλλους. Και οι άλλοι συχνά απογοητεύουν εμένα.. Με νοιάζει πολύ όμως να μην απογοητεύσω τον εαυτό μου... Γιατί?? Γιατί είμαι η μόνη που έχω έστω και μία πιθανότητα να με καταλάβω κάποτε. Γιατί όταν πέφτω για ύπνο, μόνη μου βασανίζω το μυαλό μου με σκέψεις που τους άλλους τους κουράζουν.. Γιατί υπάρχουν πράγματα που τα συζητάω μόνο με εμένα.. Γιατί στην τελική, ό,τι και να γίνει, όσα λάθη κι αν κάνω, όσο χαμηλά κι αν πέσω, όσο χάλια κι αν καταντήσω, ΕΓΩ δεν θα με εγκαταλείψω ποτέ.. Και το αντίτιμο γι' αυτό, είναι να προσπαθώ να με κάνω ευτυχισμένη. Πρώτα όπως θέλω εγώ, και μετά όπως θέλουν οι άλλοι.. Και για το τελευταίο δεν είμαι και σίγουρη..

4 σχόλια:

  1. Μπορώ να εκφράσω πολλές αντιρρήσεις για τη συγκεριμένη ανάρτηση;

    Αρχικά έχω να τονίσω Μαριλένα πως μου βγήκαν τα μάτια για να το διαβάσω...
    Ως γενική εικόνα μου αρέσει το πως γράφεις αν και θα ήθελα να θυμάσαι πάντα πως όσο και να προσπαθούμε δε μπορούμε να γίνουμε όπως θέλουν οι αλλοί δυστυχώς...

    Ο καθένας μας κάνει λάθη είτε άμεσα είτε έμμεσα απέναντι στον άλλον αλλά μετράει να είναι "καλά" με τον εαυτό του!!

    Είναι σημαντικό κάθε βράδυ που πέφτεις για ύπνο να είσαι ήσυχη με τη συνείδηση σου πως δεν έκανες κάτι κακό την ημέρα που πέρασε!!

    Μα μη ξεχνάς πως έχεις ανθρώπους γύρω σου που θέλουν να σ'ακούσουν εφόσον είναι ουσιαστικοί φίλοι και όχι περαστικοί από τη ζωή σου!!

    Τέλος, να χαμογελάς για να κάνεις τους άλλους ν'ανησυχούν!!

    Τα σέβη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασφαλώς και μπορείς!! Αυτός είναι ο σκοπός των ιστολογίων.. Να μπορεί να εκφράζει την άποψή του ο καθένας.

    Για την γραμματοσειρά έχεις δίκιο, και ζητώ συγνώμη, αλλά στην προεπισκόπηση μου φάνηκαν οκ.

    Σ' ευχαριστώ και θέλω να σου πω πως ακριβώς αυτό γράφω παραπάνω. Πως δεν πρέπει να προσπαθούμε να γίνουμε όπως θέλουν οι άλλοι.

    Και τονίζω επίσης το πόσο σημαντικό είναι να είμαστε καλά με τον εαυτό μας.

    Σίγουρα έχουμε ανθρώπους που θέλουν να μας ακούσουν, ακόμα και αν δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά. Αλλά, όπως συνηθίζω να λέω, το ότι οι φίλοι μας θέλουν το καλό μας, δεν σημαίνει απαραίτητα πως ξέρουν και ποιό είναι αυτό.

    Ευχαριστώ ανταποδίδω.. Καλό βράδυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλη αλήθεια:

    ‘…Πρώτα όπως θέλω εγώ, και μετά όπως θέλουν οι άλλοι.. Και για το τελευταίο δεν είμαι και σίγουρη…’

    κι εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρη
    μεγάλο μπέρδεμα
    όταν τα δικά μας θέλω μπερδεύονται με των άλλων κι εσύ νομίζεις ότι είναι δικά σου αλλά δεν είναι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις πολύ δίκιο σ'αυτό.. Μπορεί μερικές φορές να ασπαζόμαστε την γνώμη των άλλων και πραγματικά να είναι η σωστή για εμάς και να την θέλουμε και πραγματικά τελικά.. Όπως λες όμως, είναι τόσο δύσκολο να το ξεχωρίσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή